Nieuwsbrief Belevingsweekends

Nieuwsbrief Belevingsweekends


Bekijk, voel en ruik...kortom BELEEF onze poolhouses, greenhouses, woonuitbreidingen, tuinbergingen tijdens de belevingsweekends

Deze vinden plaats op zaterdag 5 en zondag 6 Maart en op zaterdag 12  en zondag 13 Maart. Telkens van 10u tot 12u en van 13u30 tot 18u in onze showroom in de Ronsestraat 238 te Brakel.
Wij zorgen voor een hapje en een drankje, een aangename sfeer en tijd om al uw wensen, vragen en ideeën te bespreken.

Wij zorgen voor een hapje en een drankje, een aangename sfeer en tijd om al uw wensen, vragen en ideeën te bespreken.

Maak bij voorkeur een afspraak via Steven op 0475 26 03 22 of via Bart op 0475 260 322.

Nieuwsbrief 12 november 2019 Houten tuinkantoor

Nieuwsbrief 12 november 2019 Houten tuinkantoor

Bent u een van de vele huiseigenaren die een thuiskantoor overweegt?

Wat dacht je van een eiken of een modern tuinkantoor?  We bekijken de voordelen hiervan in onze nieuwsbrief.

Vorig jaar werd gemeld dat 70% van de mensen wereldwijd minimaal één keer per week van thuis werkt. Bovendien is het een feit dat tegen 2020, 50% van de Belgische bevolking minstens één keer per week van thuis zal werken. Er is ook meer en meer een tendens dat mensen kleine bedrijfjes opstarten om freelance te werken. Hiervoor is een tuinkantoor perfect. Maar hoe zit het met een eiken of een modern tuinkantoor?

Een eiken of een modern tuinkantoor is het perfecte antwoord.

Een eiken of een modern tuinkantoor is het perfecte antwoord.

Onze tuinkantoren geven dezelfde warmte, comfort en karakter als je zou vinden in elk project dat we produceren, wat betekent dat je werkruimte een gastvrije en plezierige ruimte wordt om tijd in door te brengen. We kunnen ook bekleding gebruiken om het ontwerp naadloos te laten opgaan in de bestaande esthetiek en architectuur van uw bestaande woning.

Dit zijn een aantal voordelen samengevat. 

  • Jezelf een rustige en comfortabele werkplek bieden in de meest optimale omstandigheden om geconcentreerd en op de beste manier te kunnen werken.  
  • Geen last van contactgeluiden uit de woning.
  • Je kunt werk en privé goed gescheiden houden, je hoeft geen klanten thuis te ontvangen en je privé bezoek niet op kantoor te verwelkomen.
  • Je geeft je werkplek een mooie natuurlijke uitstraling, waar je uitstekend jouw klanten in kunt ontvangen.
  • Je kunt de ruimte volledig volgens jouw wensen en behoeften inrichten. Geen woon-werk verkeer (met uitzondering van de wandeling over het tuinpad).
  • Geen woon-werk verkeer (met uitzondering van de wandeling over het tuinpad).

Neem vandaag nog contact op om te ontdekken hoe u  een  op maat gemaakt thuiskantoor in uw tuin kunt maken en uw bedrijf de vliegende start kunt geven die het verdient!

Nieuwsbrief 12 november 2019 Houten serre

Nieuwsbrief 12 november 2019 Houten serre

Verandering van seizoen

Terwijl de seizoenen van herfst naar winter veranderen, verandert de serre van een productief centraal middelpunt in de tuin die gedurende de zomerperiode tomaten, komkommers en pepers gaf, op een plek om minder winterharde planten te overwinteren en een plek om het voorbereidingsproces voor het komende groeiseizoen .

Verwijder oude planten
De eerste taak op de lijst moet het verwijderen van niet-productieve planten. Komkommer- en tomatenplanten zullen niet langer productief zijn, maar kunnen het risico lopen ziek te worden. Om deze kans te verkleinen, is het belangrijk om tijd oude planten te verwijderen waardoor u niet het risico loopt dat er iets smerigs achterblijft dat nadelig kan zijn voor het daaropvolgende seizoenengroei.

Leeg de serre
De volgende taak is om de binnenkant van de serre schoon schoon te maken. Het is raadzaam om een ​​droge en milde herfstdag te kiezen. Op zo een dag kunt u alle planten en potten naar buiten verplaatsen, waardoor de ruimte vrij komt om de serre goed schoon te maken. Gabriel Ash-broeiserre serres en onze klassieke RHS-serres zijn ontworpen om gemakkelijk vuil te verwijderen. Dit maakt het reinigen van de serre veel verbeterd.


Reinigingsproces

Reinigingsproces

Reinigingsproces

In een lege serre kunt u het reinigingsproces starten. Begin met een schone, zachte borstel in het dak van de serre om alle spinnenwebben en los stof en vuil op richels, jaloezieën, planken, etc. op te ruimen. Werk van boven naar beneden en langs de zijwanden, verzamel vuil en afval op een stapel en deze kan later op de composthoop worden gelegd. Als je in de serre compostgrond gebruikt, moet je deze ook om de paar jaar verwijderen en vervangen door verse compostgrond. Dit verkleint de kans op ongewenste plagen en ziektes in de bodem.

De volgende stap is om al het frame en glas goed schoon te maken met een zachte wasborstel en warme zeepsop gedragen wat tuinbouw desinfecterend middel is toegevoegd. Zorg ervoor dat u het glas zowel binnen als buiten grondig wast. De serre kan binnenkomend licht verliezen door eventueel licht vervuild glas. Schoon glas kan een groot verschil maken voor het lichtniveau in de wintermaanden, wanneer de dagen zoveel korter zijn.
Als u een opeenhoping van algen aantreft waar het glas het frame raakt, schraap dit dan weg; een plastic plantenetiket is ideaal voor deze klus. Wanneer de serre wordt gewassen met het warme water, spoel de serre dan af met een jargon die ideaal is ingesteld op een snelle straalspray.Misschien wilt u de diepe reiniging afmaken met een trekker om het glas grondig te drogen en eventuele waterstrepen te verwijderen,Terwijl u de serre schoonmaakt, raden wij u ook aan om de goten te controleren op eventuele blokkades door afgevallen bladeren en twijgen. Maak alle dakgoten schoon als onderdeel van de voorbereiding op de winter.

Uw serre voorbereiden op de winter

Overige  benodigdheden  om schoon te maken

Laat de deuren en ramen na het grondig wassen open om de serre voldoende te laten ventileren, dit versnelt het droogproces. Terwijl de serre droogt, kun je je aandacht richten op het geven van een goede scrub en het afkuisen van alle potten, enz. Als je terracotta potten hebt, is het aan te raden om de potten eerst te weken om alle sporen van compost te verwijderen. Grondige reiniging kan niet genoeg worden aangeraden om de kans op ziekten, veroorzaakt door de overwintering van de eieren van ongedierte, te minimaliseren waardoor er ook minder problemen zullen optreden bij de gewassen in het volgende seizoen. 

Winterklare serre

Eenmaal schoon en droog, begint u met het herpositioneren van uw planken in de serre. Dan kun je al je tere planten, stekken en potten terugplaatsen. Het is een goed idee om een  paar met water gevulde gieters van emmers in de serre op te slaan. Dit zorgt ervoor dat water dat het nodig heeft water tijdens de koude maanden niet rechtstreeks uit een ijskoude waterpunt dient te komen maar op dezelfde temperatuur is als de serre.

Wat kan ik laten groeien

Gecreëerd een serre in de winter normaal gesproken een plek is om tere planten op te slaan en het groeien van planten minder productief is, zijn er nog gewassen van kruiden zoals bieslook, koriander, munt en peterselie kunnen in potten worden bewaard voor gebruik in de keuken . Houd de potten vochtig maar niet met water doordrenkt. Je kunt ook de herfst / winter salade mix bladeren in potten laten groeien. Zorg er opnieuw voor dat de compost niet uitdroogt en pluk zoals vereist.
De serre klaarmaken voor de winter is één van de laatste grote projecten in de aanloop naar de winter. Een grondige reiniging in deze tijd van het jaar is de beste voorbereiding die u uw serre kunt geven, klaar voor het nieuwe seizoen. Ondanks dat dit proces misschien heel tijdrovend klinkt, kunnen de voordelen hiervan om jouw serre gedurende de lange koude wintermaanden naar een lenteklare serre te brengen, niet worden onderschat.

Bekijk onze houten serres op de website en kom zeker eens naar onze toonzaal om uw serre te bespreken voor het voorjaar.